vem är jag… Varför startade jag Stresskompetens?

Linda Behrmann Hälsa i balans.

Hälsa i balans

Linda Behrmann heter jag.

Jag är numera Diplomerad Stressmanager, Mindfulnessinstruktör , Stresskonsult & Hälsovetare

I min blogg fokuserar jag på hälsa, livet och att inspirera dig till att må bra i själen.
Jag arbetar professionellt med rådgivning, utbildningar och föreläsningar för att du och dina medarbetare ska kunna utveckla mental styrka och kunna hantera stress i vardag och yrkeslivet.
Det gör jag genom en mix av komponenterna -Mindfulness -Mental träning -Avslappning -Meditation -Hälsovetenskap, Idrottspsykologi & Beteendevetenskap genom föreläsningar, workshops, hälsovägledning, coaching och inspirationskanaler som bloggen och min facebooksida. mer info om det på http://www.stresskompetens.com

Jag har en bred kompetens inom hälsoområdet och kan bidra med helhetslösningar för organisationer som vill arbeta hälsofrämjande eller punktinsatser i form av utbildningar och kompetensutveckling för medarbetare.
Utbildning för privatpersoner arrangeras som workshops och terminskurser vilket också kan bokas till företaget.

Jag tror att alla människor har möjligheten att utvecklas, det är också en förutsättning för att må bra.  Vi har rätt till chanser att börja om och börja på nytt. Det som hänt har hänt och det är nu och framåt som faktiskt gäller. Den viktigaste insikten enligt mig är att själv ge dig den möjligheten! Att dra nytta av erfarenheter som lärande och fokusera på nuet men ha ett tydligt mål som skapar riktningen.
MEN…
Jag har inte alltid varit en positiv glädjespridare. Men för ca tio år sedan började jag min väg tillbaka till att välja livet och att säga JA till mig själv.

Som ung vuxen drabbades jag av en utmattningsdepression.

Jag ville vara duktig, klara mig själv och hade en stor psykisk press på mig att sträva mot fulländad perfektion som kom inifrån en föreställning om att jag borde vara bättre, lyckligare, ha mer pengar och jag jämförde mig med alla andra. Jag tappade kontrollen och tillslut kändes minsta vardagssak som övermäktig. Jag kunde inte ens ringa ett telefonsamtal utan att få panik, tusentals tankar vreds på samtidigt och oron över framtiden var hela tiden närvarande. Ältandet över då:et gjorde sig påmind varje minut. Jag borde gjort si och jag borde gjort så.

Jag tyckte heller inte om min kropp, min röst, mitt inre allt var bara fel. Min självkänsla var i botten och om jag gjorde saker som var bra utåt sätt kunde jag iallafall känna något. Ovissheten och rastlösheten framkallade efter ett tag en enorm trötthet som jag inte kunde hantera. Men en dag föll allt pladask, tankarna tog över och jag kunde inte känna någonting förutom depp, gråt och oro. Jag fick svårt att sova, jag tänkte hela nätterna, det tog aldrig stopp och jag grät en del. Tröttheten var så påtaglig, den kändes hela tiden.

Batteriet var tomt och de dagar jag inte jobbade försökte jag sova så mycket jag kunde för att orka med. Den strategin fungerade inte riktigt. Batteriet var inte bara tomt, det hade blivit kortslutning och jag hade blivit tvungen att laga det. Den vägen skulle bli lång men den erfarenheten avgjorde mitt yrkesval och mitt utbildningsval. Batteriet är lagat nu men som alla andra är det viktigt att leva i balans mellan prestationer och vila, återhämta sig och ta hand om sin hälsa för att batteriet ska fungera optimalt och orka leva sitt liv på riktigt.

Kroppen sa ifrån på skarpen och känslorna blev platta, tafatta och ingenting annat än negativa tankar i loop fanns i mitt huvud. Ingenting kändes förutom det som gjorde ont…och efter att jag  väntat och väntat på att någon skulle hjälpa mig tillbaka till livet insåg jag en dag att jag måste utsätta mig för alla mina rädslor för att komma tillbaka till livet. Jag var tvungen att gå från det passiva förhållningssättet till det aktiva. Det var en lång och krånglig resa dit men det var slutdestinationen, insikten! Ett slut som också var början på det nya! En ny strategi! Vårt samhälle verkar vara grundat på att vi är passiva individer som ska förlita oss på experter så jag liksom väntade och väntade på hjälp från någon som kunde lära mig hur jag skulle ta mig ur sängen, äta maten och sluta tänka negativa tankar. Det fanns ingen inre ork och inte heller någon självkänsla som jag kunde tro på.  Jag tänkte ofta att det var bättre att jag inte levde mer, för då slapp jag må så dåligt.  Det fanns ingen ände på den här negativa spiralen. Den upplevda ensamheten var också en faktor som skar som glas i mitt hjärta. Jag orkade inte, jag var helt slut och jag observerade mitt förfall utan att ingripa…helt enkelt…

Jag hade för att kunna leva flytt, levt som ett skal med en otrolig trötthet, en extrem muskelvärk och med en självkänsla som var under marken. Jag kände skam, otillräcklighet och ledsamhet över att inte jag bara kunde rycka upp mig. Jag var trött på mina tankar och på att må dåligt.Jag hade ingen  långsiktig strategi för att hantera stressen och de fysiska följder som kom med den. Jag var ingen rolig person att vara med och mina destruktiva mönster mynnade ut i beteenden, ältande, ledsamhet, aggressioner, självankagelser men på samma gång blev jag introvert och självdestruktiv. En dag hände något inuti. Jag fick en insikt. Jag skulle göra någonting jag var rädd för och det var det mesta varje dag. Göra en sak om dagen om det så bara var att gå in i en affär en minut, åka spårvagn en hållplats eller läsa en rad utan att bostäverna hoppade runt… En sak i taget, en sak om dagen, ett ögonblick i sänder… Jag var tvungen att börja leva mitt liv för jag ville inte dö då hade jag kunnat göra slut på det för länge sedan. Det var jättejobbigt men jag valde livet. Jag ville leva och jag skulle fixa det! En dag i taget, en sak i taget, ett ögonblick i taget… Min väg har vart lång och inte alltid spikrak uppåt.Linda Behrmann

Små små steg framåt – ut ur min knappnålslilla komfortzon – en rädsla i taget

När jag t.ex kunde åka spårvagn, läsa en rad i en bok och vistas i  kön på affären utan att få panik och panikattacker, ignorera den inre dialogen som fördömde min kamp  kunde jag återvända till livet. En sak i taget, babysteps. Små, små steg till förändring.

Jag började  intressera mig för helhetshälsa, naturlig kost, mindfulness och avslappningstekniker. Jag använde det som verktyg för att öva bort stressreaktioner, negativa tankemönster, oro, smärta, känna känslor och för att få bukt med mina sömnproblem och ångest. Verktygen blev efter några år integrerade i vardagen som självklara grepp att ta till då livet gick upp och ner.  För att kunna känna, uppleva och vara med om mitt liv – här och nu! och kunna prestera på arbete och i skolan när det verkligen gäller.

Jag arbetade varje dag med mig själv. Mina metoder har fungerat och gett resultat på lång sikt.  Jag blev mer intresserad av hälsa, av människor och jag var inte längre rädd för livet. Jag började jobba igen, jag testade mig fram och provade flera yrken, jag flyttade utomlands för att växa, utmana rädslan och lära mig språk. Jag tog chanser och jag såg möjligheter. Jag utbildade mig till undersköterska för att få arbeta med människor. Jag kom in på hälsovetarprogrammet och jag klarade kurserna bra så jag fortsatte… Mina läsproblem och koncentrationsproblem var ett minne blott, mina spänningar upplösta och jag ångrar inte en sekund att jag fortsatte kämpa. Det gick upp och ner men det gick! Jag är inte immun mot stress men jag känner ingen mönster och reaktioner tidigt och agerar hellre än reagerar. Min kropp är termometern som visar vad den behöver, eller en kompass som visar vägen. Nu lyssnar jag på min kropp och jag har lättare att höra vad den säger. För den talar om när det blir för mycket. Jag påminner mig själv i tid och jag har valt att göra återhämtning som lika viktig som mat och vatten. När tiden var mogen utbildade jag mig till stressmanager inom mental träning. Jag håller numera kurser i stresshantering, mindfulness och personlig ledarskap vid sidan om mina studier som är klara om ett år. För att jag vill använda mina erfarenheter, kunskap och min metod till en bättre värld. En värld där vi tar chanser, där vi mår bra och där vi skapar det liv vi vill ha. Du måste inte ha nått botten för att ta del av metoderna de är för alla för en ny syn på livet, för att fylla på energi och öka din mentala styrka. Du kan använda dem för att stanna upp- uppleva livets alla känslor och ögonblick så som det är och inte rusa förbi. Du kan använda dem för att hantera stress, må bättre och komma i kontakt med medveten närvaro, träna upp mental styrka för att prestera väl och använda målbildsträning för att effektivisera energiflödet och använda din energi på ”rätt ställen”. Min mission: Alla kan ha nytta av att träna mental träning och alla kan ha nytta av att öva upp förmågor för att hantera stress!

Liksom vi tränar vår kropp kan vi träna vårt inre. Öka vår motståndskraft för att stå emot påfrestningar när det krävs. När du tränat upp din fysiska kondition fortsätter du träna för att upprätthålla den eller för att du mår bra av att träna. När vi övar och tränar mental träning, mindfulness och avslappning övar vi upp reaktionsreflexer, tankemönster, koncentration, medveten närvaro. Du tränar det för att det ger dig någonting. Inre styrka – bättre mental styrka, en ny livsstil, en egentid, ett sätt att öka motståndskraften för stress…. anledningarna är säkert många. Jag tränar mental träning för att må bra, för att stärka mitt inre, för att ha nära till min sanning och känna livet! Min vision: Jag vill ge alla chansen att träna sina mentala förmågor för jag tror att det är en kunskap alla kan ha nytta av i sitt liv. Du måste inte bli någon annan men du kan plocka fram ditt bästa dig, där du är stark i dig själv, i balans och mår bra..

Jag är övertygad om att människan alltid har potential att utvecklas. Jag tror på att människor som mår bra är trevliga mot varandra, ärligare mot sig själva och vill skapa konstruktiva mönster i sitt liv vare sig det är på arbetet, fritiden eller inom relationer. På sikt leder det till en fredligare, bättre och roligare värld att leva i. Kontakta mig om du vill boka en tid för dig eller för ditt företag. Kolla in facebook sidan för att se kurser, workshops och en större bild av hälsa i balans.

 

linda.behrmann@gmail.com eller www.facebook.com/halsaibalans –   Hoppas jag kan inspirera dig lite på vägen & ge dig verktygen för att du ska kunna utveckla dina färdigheter. Muskulär avslappning, mental avslappning, Mindfulness, mental träning är nycklar jag arbetar med. Må bra är en aktiv process, tillåt dig må bra!

http://www.stresskompetens.com

12 kommentarer

12 tankar om “vem är jag… Varför startade jag Stresskompetens?

 1. Vad roligt att fler kämpar för människans vilja att ta till sig och lära sig, för den alternativa medicinen och urkraften i oss människor.
  Tack för din kommentar
  Med Kärlek, Linda.B

  Gilla

 2. tror många är inne på samma tankespår, du formulerar det många tänker…varav jag är en… ska bli riktit kul o följa den här sidan:) hejar på dig:)

  Gilla

  • Tack!

   Visst är det trist att det är så på riktigt som boken skildrar. Hoppas tillräckligt många orkar ryta ifrån.
   Tack för du tog dig tid att läsa och tack för dina ord här.
   /med värme Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s