att vara utsatt för vardaglig stark stress…

Jag har under en tid haft en nära relation med en som mår dåligt och det skapar så mycket stress hos mig själv att jag inte kan påverka den här personen till att må bättre i sin vardag och att sluta välja destruktiva vägar i livet.
Det är så sorgligt att inse att det enda jag kan göra är att försöka vara stark själv och att erbjuda mitt stöd. Men den vardagliga stressen, oron att inte veta om hen kommer eller inte kommer när vi avtalat tid, inte veta om hen tar sitt ansvar när det verkligen gäller osv. påverkar såklart alla i omgivningen. Det är svårt att vara ett stöd då, när hens situation orsakar så mycket stark vardaglig stress.
Jag fokuserar på mina saker, tar en dag i taget och mina saker, men det finns ett stort tomt hål som fylls med oro som jag i dagsläget försöker hantera.

Genom att 1) ha rutiner, äta bra och vara ute så mycket jag orkar

2) Umgås med mina djur och plantera växter på balkongen

3) acceptera känslorna och prata om dom – alla kan må dåligt ibland och vissa stunder behöver jag prata om det så jag också kan få stöd i min oro.

Till det har jag mina kompisar – den mentala träningen som utmanar min oroshjärna att trampa upp konstruktiva stigar och samtidigt tänka att det är OK att vara depp men ta vara på det som gör dig Pepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s